Antoine Magazine, katholieke glossy

Exclusieve glossy met Antoine Bodar als hoofdredacteur. Als katholiek priester maakt hij u deelgenoot van een wereld waar geloof, hoop en liefde leidraad en levensgezel zijn, en waar humor, kunst en schoonheid troostrijk aanwezig zijn.

Dit magazine ligt vanaf nu ter inzage in de offline bibliotheek van Ariëns Katholieke Studenten, Studentenhuis Patmos, G.J. van Heekstraat 406, Enschede.

Antoine biedt schoonheid, inkeer, verstilling aan de moderne lezer. Antoine biedt vermaak, diepgaande interviews, beschouwingen, reisreportages, zingevingvragen. Debat tussen agnosten en gelovigen, gesprek tussen atheïsten en priesters. En een literair verhaal. Antoine is een platform voor wie spiritualiteit serieus neemt. Door de ogen van een kloosterling bekijken we zijn wereld: Amsterdamse binnenstad, Italiaans landschap, een verstilde kapel en de humor van het leven. Hoe een priester overal en altijd ook mens is. Antoine is een magazine over zaken die er toe doen. Katholieke recepten en liturgische modereportage ontbreken niet.

'Waar de troost opduikt is de liefde aanwezig; want de liefde draagt troost, zoals de moeder het kind. Eenieder is geboren en tot leven geroepen voor de liefde. De liefde, die eerste levensbestemming is, kent vele gestalten. Nu eens toont zij zich zus, dan weer zo. Zij is altijd dienstbaar, zo ook in haar gestalte van de troost. Zij is altijd trouw, maar het meest in de troost. Trouw lijdt tot troost, zoals troost trouw veronderstelt. In de troost mag de ander nabij komen.' - Antoine Bodar

Met o.a.
Gesprek tussen Antoine Bodar en Kluun over het lijden
De troostvolle stilte van de Abdij te Vaals
Augustinus en de dood - door kenner Paul van Geest
Katholiek recept: vis op vrijdag
Jan Siebelink over het onbenoembare
De schoonheid van de Bossche Sint Jan
De katholieke Maxima
Drie generaties Nederlandse bisschoppen
Briljante reportages en fotografie
Het verhaal achter de Leidse koorboeken